Liidin matalalla

riippuliito.net

riippuliito on joukkuelaji

riippuliito.net Tietoa lentämisestä Linkit Keskustelupalsta Valokuvia Soaring Pilot Tietoa sivustosta
Johdatus riippuliitoon: Tiivistelmä Siiven kasaaminen Starttaaminen Eri kevytilmailulajit QNE-laskuri Lentopaikkoja
Riippuliito lajina

Riippuliitimen kasaaminen

Vaikka liidin on kasattuna huomattavan isokokoinen, sen saa pakattua yllättävän pieneen tilaan. Yleensä siipiä säilytetään nimenomaan pakattuina. Lentopäivän aluksi siipi kasataan, ja päivän lopuksi sitten luonnollisesti pakataan takaisin pussiin. Pakatun siiven kuljettaminenkin onnistuu autolla jossa on kattotelineet.

Tässä artikkelissa käsitellään ns. yksikankaisen mastollisen siiven kasaamista. Mallina meillä on Synairgie Club. Kaksikankaisten ja mastottomien siipien kasaaminen tapahtuu hieman eri tavalla, mutta kurssin alussa kaikki kuitenkin lentävät aina yksikankaisella mastottomalla sen turvallisuuden ja helppouden takia. Siiven voi kasata monella eri tavalla ja kasaamisessa on myös mallikohtaisia eroja. Perusperiaatteet ovat kuitenkin samat ja kasaamisen ohella päästään myös tutustumaan siiven rakenteeseen.

Avataan liidinpussi

Pussi laitetaan maahan niin että liitimen nokka on vastatuuleen. Tuulisella säällä siiven kasaaminen on helpointa näin.

Avattu liidinpussi

Kiinnitetään pyörät

Liitimen ohjauskolmion alaputki on irrallinen ja siihen voi kiinnittää pyörät. Pyörät suojaavat kolmiota laskeutumisen epäonnistuessa. Pyörät estävät ohjauskolmion tökkäämisen maahan laskeutumisen epäonnistuessa. Jos kolmio pääsee tökkäämään, on seurauksena liitimen meno nokilleen. Pyörät eivät ole pakollinen varuste. Vanhemmat pilotit käyttävätkin yleensä pienempiä ja vaativattomampia suojia luottaessaan omiin laskeutumistaitoihinsa.

Kuvassa toinen pyörä on kiinni, toinen on vielä maassa. Kuvan alareunassa amatöörimäinen moka - kuvaajan varjo.

Kaksi pyörää ja alaputki

Kiinnitetään alaputki sivuputkiin

Alaputki kiinnitetään ns. quickpinneillä jotka on nopeaa laittaa paikoilleen ja irroittaa. Sivuputket on saranoitu yläpäästä niin että ne pääsevät liikkumaan vapaasti. Kasatussa liitimessä vaijerit pitävät kolmion paikallaan.

Kolmio valmis

Käännetään liidin ympäri ja poistetaan suojapussi

Liidin ympäri

Kiinnitetään masto paikoilleen ja levitetään siipiputket

Masto pysyy paikallaan siinä olevien vaijereiden aiheuttaman jännityksen voimalla. Siipiputket on kiinnitetty nokkalevyyn saranoilla. kts. etuvaijerikuva alempana

Masto ylhäällä, siivet levällään

Laitetaan latat siiven sisään

Latat ovat putkia jotka jäykistävät siiven rakenteen ja antavat sille aerodynaamisen muodon. Keskimmäiset latat ovat paljon pidempiä kuin reunimmaiset.

Latat

Latoille on ommeltu siipikankaaseen taskut joihin ne työnnetään. Latat kiinnitetään purjeen reunaan kumilenkeillä. Uudemmissa ja paremmissa siivissä on myös muita tapoja kiinnittää lattojen päät.

Latan pää ja kuminauha

Kiinnitetään syöksynoikaisutangot

Syöksynoikaisijat eivät dramaattisesta nimestään huolimatta ole mitenkään erikoisia. Ne ovat tangot jotka estävät siiven takareunan taipumisen tiettyä tasoa alemmas.

Syöksynoikaisutanko

Kiristetään siipi

Siipi kiristetään yleensä vetämällä siiven sisällä olevien poikkiputkien liittymäkohtaa taaksepäin, jolloin ne työntävät siipiputkia ulospäin. Silloin purje kiristyy ja siipi saa muotonsa. Kuvassa siipi on kiristettynä. Purjekangaskin rupeaa jo muistuttamaan siipeä.

Kiinnitetään etuvaijerit

Siipi nostetaan kolmioputken varaan ja etuvaijerit kiinnitetään siiven nokkakulmaan. Sen jälkeen siipi käännetään nokka myötätuuleen. Jos siipi olisi nokka vastatuulessa, niin sopiva tuulenpuuska lennättäisi sen lähimpään puuhun.

Nokkakolmio

Kiinnitetään poikkiputket mastoon

Tämä vaihe on nimenomaan tämän liitimen ominaisuus, eikä välttämättä koske muita siipiä. Kuva on otettu siiven alta.

Siiven alla

Tarkastus

Kun siipi on kasassa, se pitää myös tarkastaa. Kaikki paikat käydään läpi ja tarkistetaan ettei mitään ole hajonnut kuljetuksessa tai aikaisempien lentojen aikana. Kuvassa upea yksikankaisemme täydessä loistossaan.

Valmis
Kaikki oikeudet sivuston kuviin kuuluvat kuvaajille. Kuvia ei saa käyttää ilman suostumusta oikeudenhaltijalta ellei sivulla ole erityisesti muuta mainittu. Ota yhteys ylläpitoon jos haluat käyttää jotain tällä sivustolla olevaa kuvaa tai haluat poistettavaksi kuvan jossa esiinnyt.