Liidin matalalla

riippuliito.net

riippuliito on joukkuelaji

riippuliito.net Tietoa lentämisestä Linkit Keskustelupalsta Valokuvia Soaring Pilot Tietoa sivustosta
Johdatus riippuliitoon: Tiivistelmä Siiven kasaaminen Starttaaminen Eri kevytilmailulajit QNE-laskuri Lentopaikkoja
Riippuliito lajina

Starttaaminen riippuliitimellä

Riippuliitimellä starttaaminen on periaatteessa yksinkertaista ja helppoa. Köysi kiinnitetään valjaissa olevaan hinauskytkimeen. Auto kiihdyttää, köysi kiristyy, pilotti lähtee juoksemaan ja siipi nostaa pilotin ilmaan. Aikaa köyden kiristymisestä jalkojen irtoamiseen maasta menee noin 3 - 5 sekuntia.

Niiden sekuntien aikana ehtii kuitenkin tapahtua paljon kaikenlaista, ja olen nähnyt lukuisia hiuksia nostattavia startteja. Esittelen tässä itse käyttämäni ja mielestäni parhaan tekniikan, ja käsittelen yleisimpiä virheitä, joita startin aikana tapahtuu. Etenkin harrastuksen alkuvaiheessa startin aikana ei ehdi ajatella kaikkia eri vaiheita läpi, vaan startti enemmänkin vain tapahtuu. Se ei ole ongelma anteeksiantavalla liitimellä hyvässä kelissä, mutta starttitekniikkaa pitäisi hioa heti, kun siihen rupeaa löytymään resursseja, jotta siirtyminen vaativampaan liitimeen tai kovempiin keleihin ei tuottaisi ikävää yllätystä.

Esimerkki

Tässä on esimerkki ilman vastatuulta tapahtuvasta startista. Normaalisti liidin nousee nopeammin ilmaan. Tämä startti on tehty alla esitellyllä tekniikalla.

Oikea tekniikka

Hyvä ja turvallinen startti menee jotakuinkin näin:

  1. Siipi on tasapainossa hartiolla. Jos tuulee suoraan edestä, siiven voi antaa hakea suunnan vapaasti tuulen mukaan. Siiven on oltava jo tässä vaiheessa täysin pilotin hallinnassa. Kun tuulen suunta on sopiva, pilotti antaa starttikäskyn "valmis aja".
  2. Köysi alkaa kiristyä. Pilotti odottaa pienen hetken, että veto alkaa tuntua valjaissa. Liian pitkä odotus tekee startista äkkinäisen.
  3. Pilotti alkaa juosta ja siipi alkaa lentää. Pilotti ohjaa siipeä jatkuvasti. Kädet liukuvat sivuputkilla alaspäin, koska siipi nousee hartioilta ylöspäin.
  4. Pilotti juoksee eteenpäin vetäen hieman vauhtia ja ohjaa edelleen siipeä jatkuvasti. Ripustus on kireänä, koska siipi kantaa itsensä, mutta ei vielä pilottia. Tämä vaihe voi kestää kevyessä hinauksessa pitkäänkin, jolloin pilotti ottaa käytännössä monen metrin loikkia.
  5. Liidin nostaa pilotin ilmaan. Pilotti ohjaa edelleen jatkuvasti ja pitää huolen että liidin pysyy linjassa hinauksen kanssa.
  6. Pilotti vaihtaa otteen alaputkelle käsi kerrallaan ja laittaa jalat pussiin kun liidin lentää suoraan ja on turvallisella korkeudella. Tämän kanssa ei ole mitään syytä pitää kiirettä.

Pääasia on siis se että liidin on täysin pilotin hallinnassa siitä lähtien kun köysi on kiinnitetty hinauskytkimeen. Se saattaa kuulostaa itsestäänselvältä, mutta monesti näkee startteja, joissa vaan "annetaan mennä," tai siipi ei ole 100% hallinnassa esimerkiksi otteen vaihtamisen aikana. Siipeä pitäisi "lentää" jo silloin kun ollaan paikallaan odottamassa sopivia tuuliolosuhteita. Jos startissa ei tuule, niin pitää erikseen varmistaa, että siipi on vaakatasossa, eikä kohtauskulma ole liian suuri.

Koko startin ajan on olennaista pitää kohtauskulma pienenä, eli vetää hieman vauhtia. Se hidastaa hieman ripustuksen kiristymistä, mutta estää siiven jäämisen taakse. Liidin on myös helpompi hallita, eikä ole niin herkkä puuskille, jos se lentää hieman trimminopeutta kovempaa.

Virheet

Olen kerännyt tähän virheitä joista monet olen tehnyt itse ja osan nähnyt muiden tekeminä.

Pilotti puristaa ohjauskolmiota tai pitää liian ylhäältä kiinni. Startissa siiven pitää levätä hartioilla ja käsien mennä sivuputkia pitkin mahdollisimman alas. Jos putkista pitää liian ylhäältä kiinni, ohjaaminen ei onnistu kunnolla, ja kohtauskulma saattaa päästä karkaamaan liian suureksi. Liian tiukka ote vaikeuttaa ohjaamista ja hankaloittaa siiven luonnollista lentämistä. Kun pilotti nousee ilmaan, pitäisi käsien laskea automaattisesti alemmas sivuputkilla.

Pilotti lähtee juoksemaan ennenkuin köysi on kiristynyt kunnolla. Tämä ei ole paha virhe sinänsä, mutta johtaa helposti muihin ongelmiin, jos pilotti ei jaksa juosta tarpeeksi pitkään. Itse pelkäsin alussa, että köysi vetäisi minut etukautta nurin, mutta sittemmin olen huomannut, että selässä oleva siipi kyllä pitää huolen siitä, ettei sitä pääse tapahtumaan. Juokseminen siiven kanssa on oikein tehtynä helppoa ja vaivatonta, koska liidin kantaa oman painonsa ja köysi vetää koko pakettia eteenpäin.

Pilotti odottaa että köysi on todella kireällä ennenkuin lähtee juoksemaan. Tämä auttaa kyllä vähentämään tarvittavia juoksuaskelia, mutta siiven kohtaamiskulma voi päästä kasvamaan liian suureksi, jos pilotti ei ole varovainen sen kanssa. kts. seuraava kohta

Kohtauskulma on liian suuri pilotin ollessa paikallaan. Tämä johtaa siihen, että siipi lähtee lentämään äkkinäisesti eikä ole silloin hallinnassa. Se johtaa myös seuraavan kohdan ongelmiin.

Pilotti pitää siiven kohtauskulman suurena eli työntää hinauksen alussa. Trimminopeudella starttaaminen säästää kyllä pilotin askeleita, mutta
• hitaasti lentävää siipeä on vaikeampi hallita. Se on silloin alttiimpi tuulenpuuskille ja pyörteille.
• suurella kohtauskulmalla siivellä on suurempi ilmanvastus, joten tarvittavan ilmanopeuden saavuttaminen on vaikeampaa
• siivellä pitää olla ylimääräistä ilmanopeutta kun se nostaa pilotin ilmaan, että se pystyy lentämään myös narun katketessa. Jos startissa työnnetään, niin narun katkeamista seuraa sakkaus ja vähintään uusien sivuputkien vaihtamista.

Pilotti lopettaa juoksemisen ja hyppää valjaiden varaan. Tämä on aina virhe, koska jos veto ei ole tarpeeksi kova tai naru katkeaa, niin liidin notkahtaa ja alaputki voi osua maahan. Hyvässä startissa pilotti juoksee niin kauan, että liidin nostaa hänet ilmaan. Missään vaiheessa ei tehdä päätöstä, että nyt vaihdan valjaisiin roikkumaan. Pilotti voi hyvin ottaa muutaman askelen vielä ilmassa varmuuden vuoksi.

Kiirehtiminen valjaisiin menossa. Usein puurajan korkeudella on jonkinlainen pyörre tai muu epätasaisuus. Jos pilotti kiirehtii jalkojen saamisessa valjaisiin eikä keskity tarpeeksi ohjaamiseen, niin liidin voi päästä ajautumaan sivuun hinauslinjalta. Jos joudut laukaisemaan ylänarun lähes välittömästi ilmaan päästyäsi, niin tilannetta voi helpottaa jos valjaissa on hyvä ripustuskulman säätö. Yläasennossa startin ja ensimmäisen laukaisun väliin jää enemmän aikaa, ja kulman voi säätää takaisin aerodynaamiseksi hinauksen jälkeen.

Lentäminen liian kovaa. Jos pilotti vetää liikaa vauhtia hinauksessa, siipi voi lähteä oskilloimaan eli yliohjautua puolelta toiselle. Kun liidin on selvästi erossa maasta, niin vauhtia ei enää tarvitse vetää, ja liitimen voi päästää lentämään trimminopeudella.

Loppusanat

Jos olet tuore pilotti tai vasta harkitsemassa lajin aloittamista, niin älä anna tämän kirjoituksen lannistaa :) Niinkuin alussa mainitsin, starttaaminen on helppoa ja yksinkertaista. Täydellistä tekniikkaa tarvitaan vasta siinä vaiheessa kun lennetään vaikeissa olosuhteissa ja vaativalla liitimellä. Sitä ennen on kosolti aikaa treenata tekniikka tarvittavaan kuntoon.

Tämä teksti on kirjoitettu lähinnä omien kokemusteni perusteella ilman mitään virallista aineistoa, joten jos olet eri mieltä jostain asiasta tai haluat lisätä tähän jotain, niin lähetä minulle sähköpostia tai ota muuten yhteyttä. Korjaan artikkelia mielelläni, tai lisään ainakin eriävät mielipiteet siihen mukaan. Pekka Vartialle kiitos hyvistä täsmennyksistä.

Kaikki oikeudet sivuston kuviin kuuluvat kuvaajille. Kuvia ei saa käyttää ilman suostumusta oikeudenhaltijalta ellei sivulla ole erityisesti muuta mainittu. Ota yhteys ylläpitoon jos haluat käyttää jotain tällä sivustolla olevaa kuvaa tai haluat poistettavaksi kuvan jossa esiinnyt.